Пловдив приема Световното първенство по гребане за младежи до 19 години през 2026 година

Пловдив приема Световното първенство по гребане за младежи до 19 години през 2026 година

Пловдив ще бъде домакин на Световното първенство по гребане за младежи до 19 години през 2026 година. Това стана ясно след конгреса на Световната федерация по гребане, който се проведе в Чехия на 26 септември тази година.

Пловдив беше избран в конкуренцията на още 13 града. Това ще бъде деветият международен шампионат, който вторият по големина град в България ще приеме в последните 10 години.

"Конкуренцията за домакинството бе много голяма, ние се състезавахме с още 13 страни от Европа и света за това състезание и го спечелихме. Работим отлично със световната федерация и досега нямаме никакви упреци за работата на организационния комитет. На предното световно първенство през 2021 година в разгара на пандемията работихме така, че нямаше нито един случай на коронавирус нито сред състезателите и треньорите, нито сред гостите на състезанието.", коментира Иван Попов – председател на организационния комитет на първенството.

През 2023 година Пловдив ще бъде домакин и на Световното първенство по гребане за младежи до 23 години. Досега за шампионата има подадени над 350 официални заявки за участие на гребци и треньори.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти