Невяна Владинова: Боряна Калейн ще се върне на голямата сцена, но само тя си знае какво ще й коства това

Невяна Владинова: Боряна Калейн ще се върне на голямата сцена, но само тя си знае какво ще й коства това

Вицепрезидентът на федерацията ни по художествена гимнастика Невяна Владинова бе гост в 12-ия епизод на подкаста на „Мач Телеграф“. Тя говори по много теми, включително за успеха на отминалото световно първенство в София, където нашите взеха две титли и общо шест медала, за своята кариера като гимнастичка и за работата си във федерацията.

„Успехът на световното бе много голям. Ансамбълът ни изненада. Очаквахме да са в тройката и да вземат квота. Това бе задачата пред тях. Но те станаха световни шампионки, като всички бяха дебютантки в този отбор. Треньорката Весела Димитрова подмени почти целия състав, промени и съчетанията, но това се оказа успешно“, зави Владинова.

Тя разкри, че Боряна Калейн, която се разболя преди Световното и не участва, е по-добре в момента: „Вече е по-добре. Вкъщи си е, почива си. Още вървят изследвания, за да се разбере какво и е. Тя според мен ще се върне на голямата сцена. Говорила е с Бранимира Маркова наскоро и вече е по-ентусиазирана. Мисля, че с помощта на психолог и на всички нас във федерацията, тя ще се завърне. Достатъно е силна, достатъчно е харесвана и обичана, и се надявам да се справи. Но само Боряна си знае какво ще й коства това“, допълни Владинова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти