Санкционираха популярен испански футболист заради инцидент с жена

Санкционираха популярен испански футболист заради инцидент с жена

Световният шампион от 2010 година Давид Силва беше глобен с 1080 евро заради участието си в инцидент през изминалото лято по време на карнавала в Маспаломас, разкрива “Ас”. Бившият футболист на Манчестър Сити и настоящ такъв на Реал Сосиедад се призна за виновен, че е упражнил насилие над жена.

В нощта на 18 срещу 19 юни Силва, брат му и техен приятел влизат в конфликт с друга компания на Канарските о-ви. Стига се до хвърляне на камъни, вадене на ножове и размяна на обиди. Силва обаче единствено хваща млада жена за лявата ръка и я издърпва. В резултат на това дамата пада на земята и се наранява. В жалбата си тя твърди, че в резултат на интервенция на Давид Силва е получила редица болки, сред които такива в областта на шията, в лявата ръка, колената и др.

36-годишният играч веднага е признал вината си и процес не е имало. Освен наложената му глоба, футболистът трябва да изплати и 520 евро компенсация на пострадалата.

На брат му също е наложена единствено глоба, но третият човек с тях е заплашен от затвор, защото точно той е размахвал нож и е ударил човек с камък. 

Давид Силва напусна Сити преди година и подсили Реал Сосиедад като свободен агент.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Още от Булевард

Виж всички