Пламен Константинов и Локомотив с втора поредна загуба на Спартакиадата в Русия

Пламен Константинов и Локомотив с втора поредна загуба на Спартакиадата в Русия

Пламен Константинов и воденият от него Локомотив (Новосибирск) допуснаха втора поредна загуба във всерусийската Спортакиада. Вицешампионите на Русия, които играят в турнира под името Новосибирска област, отстъпиха на гранда Зенит (Казан), играещ като Република Татарстан, с 1:3 (25:19, 17:25, 19:25, 22:25) в 6-ия си мач от турнира.

Пламен Константинов и Локомотив с първа загуба на Спартакиадата в Русия
Пламен Константинов и Локомотив с първа загуба на Спартакиадата в Русия

Бившият волейболист на Монтана Максим Сапожков отново бе над всички за Локомотив, като заби 24 точки (1 блок и 48% успеваемост в атака). Сергей Савин добави още 12 точки.

За казанци Андрей Сурмачевский (1 блок, 3 аса, 55% успеваемост в атака и 41% позитивно посрещане) и Дмитрий Волков (3 блока, 2 аса, 48% успеваемост в атака и 60% позитивно посрещане) реализираха по 15 точки за победата.

Така Локомотив (Новосибирск) е 4-и във временното класиране с 4 победи и 2 загуби, като запазва сериозен шанс да се класира за финала, в който ще играят два отбора груповата фаза, в която всички отбори играят всеки срещу всеки. Зенит пък е сигурен финалист с 6 победи от 6 мача. Днес (19 август) в последните срещи от груповата фаза "железничарите" ще играят с шампионът Динамо (Москва), който също е с 4 победи и 2 загуби, а казанци ще излязат срещу аутсайдера Динамо-ЛО.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички