Президентът на Левски: На всеки пост в първия състав ще имаме волейболист от нашата школа

Президентът на Левски: На всеки пост в първия състав ще имаме волейболист от нашата школа

Един от президентите на волейболния Левски Давид Давидов говори по различни теми, свързани с миналия и предстоящия сезон. В интервю за клубния сайт на "сините" той похвали школата на клуба.

"Изключително удовлетворени сме от представянето на нашите млади състезатели. Фокусът ни като клуб винаги е бил приоритетно насочен към школата и тези резултати дават нужното усещане за възвръщаемост на вложените усилия и средства. При момчетата успяваме да задържим това високо ниво вече три години. Нормално е да искаме да продължим това представяне, но ясно си даваме сметка, че конкуренцията ще расте - особено при по-ранните възрасти.

На база на тези резултати е логично да целим включването на все повече състезатели от школата в мъжкия отбор на клуба. Тази тенденция ще бъде затвърдена през следващия сезон, в рамките на който на всички постове ще има момчета от подрастващите ни формации. Два от тях - диагонал и разпределител, ще  бъдат изцяло осигурени от продукти на нашата школа. В нашите разбирания за успех на един такъв проект нивото на треньорския състав има важност, съпоставима с качествената селекция и условията за работа. Осигуряването на тези три важни условия заедно е предпоставка за успех в едно дългосрочно начинание като нашето. Експертизата на Петър Шопов, неговият опит и познания ще ни осигурят нужното ниво в женско направление, каквото при мъжко ще имаме със специалисти като Андреа Буратини и Николай Желязков. В дългосрочен план искаме да осигурим еднакво висок стандарт на работа, както в мъжкото, така и в женското направление%, заяви Давидов.

На 22 август рано сутринта Левски ще направи своеобразно откриване на годината за новия сезон, когато трябва да се съберат всички състезатели без ангажираните с различните национални отбори на България.

"Няма да бъде нескромно ако кажем, че наши състезатели бяха с основна заслуга за постигнатите резултати през последните няколко години. Шест момчета от Левски София бяха в отбора на България, спечелил сребро на световното първенство до 19 години в Иран миналата година. Подобна е картината и при набори 2005-2006, където нашият клуб отново беше представен от шестима състезатели - този път на европейското в Грузия миналия месец, където България завоюва бронзовите медали. И в двата турнира наши волейболисти попаднаха в идеалния отбор на съответното първенство - Стоил Палев и Александър Николов в Иран, както и Симеон Николов и Александър Къндев в Грузия. Ще направим всичко необходимо за продължаване на качествената работа с тези талантливи млади състезатели, така че те да задържат това ниво с навлизането си в мъжкия волейбол", каза още Давидов.

"Смятаме, че той (Николай Желязков) има нужния арсенал от качества за тази цел. На него разчитаме и да извлече максимума от тази сплав от състезатели - да започнем да печелим мачове, в които са важни не само индивидуалните качества, но и умението да бъде демонстрирано най-доброто от един волейболист в най-нужния момент. Надяваме се, че с помощта на Игор (Юдин) и Алехандро (Торо) нашите момчета ще ускорят развитието си през следващата година. Не на последно място ще очакваме от тези състезатели да дадат нужното самочувствие на отбора, а с това и амбиция за участие на финал в първенството", завърши Давид Давидов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти