Трикратната световна шампионка по колоездене Ейми Питерс е преместена в рехабилитационна клиника в Нидерландия

Трикратната световна шампионка по колоездене Ейми Питерс е преместена в рехабилитационна клиника в Нидерландия

Трикратната световна шампионка по колоездене в дисциплината "Мадисън" Ейми Питерс, която получи мозъчно увреждане при тежко падане по време на тренировка през декември миналата година, е преместена в неврорехабилитационна клиника в Нидерландия, съобщиха от нейния тим.

Питерс претърпя операция и беше поставена в изкуствена кома след инцидента в Аликанте (Испания) и дойде в съзнание едва през април. От отбора "SD Worx" обявиха, че 31-годишната състезателка вече е преместена в клиника във Ворден, където ще продължи възстановяването си.

Лекарите казаха през април, че въпреки че състоянието й леко се е подобрило и тя може да разпознава хората и да разбира какво й се говори, те все още не са сигурни за дългосрочното въздействие на мозъчната травма.

След инцидента в родината й беше открита сметка за дарения, а следващата стъпка в нейното възстановяване ще позволи на Питерс да прекарва кратки периоди у дома.

"Тя има специално легло, стол и други необходими неща. Осигурен е и микробус с инвалидна количка. Това означава, че Ейми може да бъде у дома си през уикендите", се казва в изявление в личния й сайт.

Ейми Питерс спечели световните титли през 2019, 2020 и 2021 година заедно с Кирстен Вилд, но пропусна да завоюва медал от Олимпийските игри в Токио, където завърши четвърта.

Още от Други спортове

Виж всички