Организаторите на Европейските шампионати по летни видове спорт са изненадани от голямата посещаемост в Олимпийския парк в Мюнхен

Организаторите на Европейските шампионати по летни видове спорт са изненадани от голямата посещаемост в Олимпийския парк в Мюнхен

Организаторите на Европейския шампионат по летни видове спорт са възхитени от атмосферата и голямата посещаемост на състезанията досега в Олимпийския парк в Мюнхен.

"Поразени сме! Просто е невероятно как бяха приети тези европейски първенства", коментира изпълнителният директор на Олимпийския парк Марион Шьоне пред ДПА.

"Олимпийският парк е пълен всеки ден, атмосферата в целия град е страхотна. Има посещаемост около 900 000 души през първата седмица. Към началото на леката атлетика също има голям интерес", добави тя.

Повече от 4000 спортисти се борят за 177 златни медала в спортовете лека атлетика, плажен волейбол, кану-каяк, колоездене, спортна гимнастика, гребане, спортно катерене, тенис на маса и триатлон между 11 и 21 август.

Говорителят на Олимпийския парк Тобиас Колер добави, че "този формат пасва перфектно на домакините".

"Разбира се, също разглеждаме лекоатлетическите формати и бихме искали да направим повече там", каза Колер.

Той призна, че няма големи състезания, които биха привлекли много публика, но след чакане от две десетилетия между Евро 2002 и състезанието тази седмица изрази надежда, че "няма да са нужни отново 20 години за организирането на турнир по лека атлетика от такъв мащаб".

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти