Сравниха Усик с киборг преди реванша срещу Ей Джей

Сравниха Усик с киборг преди реванша срещу Ей Джей

Александър Красюк, промоутър на световния шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF, IBO Александър Усик, заяви, че неговият клиент е в отлична форма преди реванша срещу Антъни Джошуа в събота в Джеда, Саудитска Арабия.

“Гледахме последните видеа, публикувани от Усик, и осъзнахме, че той изглежда като киборг. Той премина през ада в последните 3 месеца. Това не го уби, а го направи по-силен. Никога не съм го виждал толкова мотивиран и решителен, колкото е в момента”, заяви Красюк в ексклузивно интервю за “Скай Спортс”.

“Не са много шампионите в света, които са преминали през истинска война, а след това са излязли на ринга, за да защитават титлата си в тежка категория. Това беше много трудно осъществима задача. Но той изглежда се справи и с това“, допълни Красюк.

Александър Усик детронира Антъни Джошуа в зрелищна битка през септември 2021-ва, за да спечели титлите на WBA, WBO, IBF, IBO. Той се оттегли от преговорите за реванш по-рано тази година, за да се върне в Украйна и да се бие за родината си във войната срещу Русия. Усик стана доброволец в армията, но впоследствие напусна страната специално, за да се подготви за двубоя с Джошуа и да представлява Украйна на световната сцена.

“Той взе решение за реванша, след като получи огромна подкрепа от украинската армия. Александър поддържаше връзка с високопоставени офицери, посещаваше болници с ранени бойци, разговаряше с фенове и във всеки един разговор чуваше думи на подкрепа и благословия да направи този реванш. Хората искат той да се бие. Хората искат той да победи. Всички те искат украинското знаме да бъде издигнато и украинският химн да се чуе по цялата планета. Целият свят трябва да разбере, че Украйна е страна на свободни, силни, духовни и развити хора. Не са много мъжете, които могат да предадат тези послания. Усик е точно такъв и го прави чрез спорта“, каза още Александър Красюк.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти