Десислава Николова и Ирена Мишонова спечелиха турнира по плажен волейбол в Бяла

Десислава Николова и Ирена Мишонова спечелиха турнира по плажен волейбол в Бяла

Десислава Николова и Ирена Мишонова спечелиха националния турнир по плажен волейбол в Бяла. Втори завършиха Дарина Киндова и Ева Петрова, а на трета позиция при жените се наредиха Емилета Рачева и Ивета Станчулова. 34 двойки от двата пола се състезаваха за Купата на кмета на общината Пеньо Ненов, който също се включи успешно в надпреварата.

По-рано през сезона Николова и Мишонова триумфираха с титлата и в Свети Влас.

В турнира участваха представители от Италия и Полша.

При мъжете златните медали спечели двойката Димитър Димитров и Димитър Механджийски. Среброто е за Милен Стоянов и Мирослав Градинаров, докато с бронза се окичиха Димитър Калчев и Стефан Въртигов.

Шампиони при девойките до 18 години станаха Елеонора Гичева и Ивет Гавраилова, а Александър Цанев и Ясен Станев спечелиха първа позиция при юношите. Те са националните двойки, които ще представят България на Европейското първенство в началото на септември.

Милен Стоянов беше избран за MVP при мъжете, докато при дамите признанието за най-полезен играч остана за Ирена Мишонова.

За най-добър защитник бяха избрани Димитър Механджийски и Десислава Николова. Призът за най-добър блокировач беше присъден за Димитър Димитров и Дарина Къндева.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички