Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Саяна (Хасково) - Загорец (Нова Загора) 0:0

Невяна Владинова организира Мастър клас по художествена гимнастика в Южния парк

Невяна Владинова организира Мастър клас по художествена гимнастика в Южния парк

Българската федерация по художествена гимнастика със съдействието на "София - Европейска столица на спорта" организира Мастър клас в Южния парк на 18 август от 9.00 до 12.00 часа.

Основен инициатор на събитието е посланикът на Световното първенство и втори вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова, която заедно с Жанина Иванова, помощник-треньор на национален отбор ансамбъл девойки, ще предаде своя опит и умения на желаещите.

"С провеждането на този клас искаме поне за малко момичетата, влюбени в художествената гимнастика, да влязат в обувките на една гимнастичка", заяви Невяна Владинова.

Събитието няма състезателен характер и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот към повече движение и спорт. Инициативата е насочена към развитието на малки, големи и бъдещи гимнастички, чрез активности, поднесени по забавен и достъпен начин.

"Целта е да популяризираме активния и здравословен начин на живот. Искаме да покажем на повече деца, които не се занимават със спорт, какво представлява художествената гимнастика. Има голям интерес. Очакваме около 50 деца от клубовете. Ако в парка има желаещи, които са там със своите родители, също ще могат да се включат в него. Това е и начин на популяризираме Световното първенство, на което ще се домакини от 14 до 18 септември и да призовем любителите на този прекрасен спорт да дойдат в залата и на подкрепят нашите момичета", добави Владинова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти