Коляното на Валентина Георгиева е по-зле, оперират я

Коляното на Валентина Георгиева е по-зле, оперират я

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева е със скъсана предна кръстна връзка на коляното на левия крак. Това каза за БТА президентът на БФГимнастика Красимир Дунев от Мюнхен.

По думите му, тя ще бъде оперирана и вероятно ще се възстановява поне девет месеца.

"Не й направиха ядрено-магнитен резонанс, а само снимка, но според мнението на двама лекари става въпрос за скъсана предна кръстна връзка. Утре в България ще премине пълни медицински прегледи, но най-вероятно ще се наложи операция и ще бъде извън залата около девет месеца", заяви Дунев.

16-годишната Георгиева се приземи лошо след първия опит на финала на прескок на Европейското първенство вчера и не успя да продължи състезанието. Тя беше оценена с 12.733 точки, но след това пропусна втория прескок и официално беше записано, че не завършва финала.

Днес гимнастичката се чувства по-зле, а коляното й е подуто.

"Валя е по-зле, боли я, коляното е подуто", добави Красимир Дунев и разкри още, че снощи пет часа са прекарали в болницата заедно с личния треньор на Георгиева - Филип Янев.

Лекарят на отбора на Великобритания е оказал най-голямо съдействие на българката, която е трябвало да изчака час и половина преди да бъде откарана в болница.

Валентина Георгиева се прибира от Мюнхен тази вечер в 23.00 часа, а в 19.20 за Германия ще отпътуват състезателите, които ще участват на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи и за мъже.

При мъжете в Мюнхен ще стартират Йордан Александров, Дейвид Хъдълстоун, Теодор Трифонов, Димитър Димитров и Райън Радков, а при младежите - Даниел Трифонов, Божидар Златанов, Здравко Добрев, Руслан Делибалтов и Давид Иванов.

Снимка: БГНЕС

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти