Матей Казийски покани млад български национал да тренира в Тренто

Матей Казийски покани млад български национал да тренира в Тренто

Юношеският национал на България Виктор Томов е един от многото млади волейболисти, които започнаха подготовка с вицешампиона на Италия Трентино Волей (Тренто) в зала “BLM Group Arena”.

“Сред многото кадри, с които разполага старши треньора Анджело Лоренцети в началото на пред сезонната подготовка, има и такива, които изживяват този период като награда, предложена му директно от неговия идол Матей Казийски.

Всъщност съвсем младият Виктор Томов работи с групата на мъжкия отбор на Тренто от първия тренировъчен ден.

Младият български посрещач, който роден през 2005 година, вече в юношеските национали на България. Той пристигна в Тренто по покана на капитана на Трентино Волей - Матей Казийски, като е един от добрите състезатели, израснали във волейболната академия “Стойчев-Казийски” в София.

„Виктор беше един от играчите, които работиха здраво и се подобриха през последния сезон. Благодарение на Трентино Волей и Анджело Лоренцети, изглеждаше хубаво да му дадем възможност да тренира на високо ниво“, обясни историческият “жълто-син” №1 - Матей Казийски, който винаги наблюдава под лупа всички тренировки на Виктор Томов.

Още от Волейбол

Виж всички