Любо Ганев: Сезон в женската Суперлига ще има

Любо Ганев: Сезон в женската Суперлига ще има

Президентът на Българската волейболна федерация Любомир Ганев обяви, че срокът за записване на отбори в женската Суперлига е удължен.

Само три тима бяха подали заявка за участие до началото на седмицата. Това принуди ръководството на федерацията да търси начин броят да бъде увеличен поне до шест.

"Ние като федерация сме започнали действия да мотивираме повече отбори да участват, включително с намирането на финансови средства", заяви той.

При привличане на повече спонсори за женското волейболно първенство, клубовете ще могат да разчитат на финансово подпомагане за покриване на част от заплатите на състезателките, за екипировка и пътуване.

"Сезон ще има при всяко положение. И два отбора да има, ще има сезон. Въпросът е колко отбора ще играят, какъв ще бъде форматът, защото ако са по-малко отборите, ще има повече на брой мачове", допълни той.

Според Ганев, за да се стигне дотук, една от основните причини е в решението на много голяма част от трениращите волейбол момичета от детско-юношеските школи да спрат да се занимават със спорт.

"Когато достигнат тинейджърска възраст, много от тях прекратяват да спортуват волейбол", смята той.

УС на БФВ прие оттеглянето на Живко Желев от НВЛ-жени! Само 3 отбора са подали заявка за участие
УС на БФВ прие оттеглянето на Живко Желев от НВЛ-жени! Само 3 отбора са подали заявка за участие

Сезонът трябва да започне в средата на октомври.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти