Радо Арсов продължава кариерата си в Русия

Радо Арсов продължава кариерата си в Русия

След раздялата с френския Вандьовр (Нанси) след края на сезона, българският специалист Радослав Арсов избра да работи в Русия. Арсов вече е главен треньор на втория отбор на шампиона на Русия - Локомотив Калининград 2 и ще бъде на същата длъжност като Георги Петров, но в женско направление. Бившият национал бе помощник-треньор в националните ни отбори и кандидат за селекционер на женския национален отбор преди няколко месеца.

Родният треньор, който за няколко години изведе Вандьовр от аматьорски клуб до елита на Франция и присъствие на европейска сцена, като тимът игра четвъртфинали в третия по сила турнир - Купата на претедентите, от няколко дни започна работа с новите си състезателки.

Отборът е създаден от момичета, родени между 2002 и 2006 г. - подбрани от цяла Русия, и се изявява във Висшата лига на Русия, където са общо 12 тима. Клубът има отлична база - три зали, фитнеси, състезателките живеят и се хранят в хотел. Условията са на най-високо ниво.

"От дълго време имах желание да работя в Русия и да стъпя на местния пазар, защото е много трудно се допускат треньори чужденци. Имах и други възможности, но моето желание беше Русия. В този клуб, който по организация е ниво топ 10 в Европа с невероятни условия за работа - поемайки втория отбор на настоящия шампион при една добре свършена работа. може да ми отвори доста врати тук.

Определено исках да намеря друго предизвикателство в кариерата след дълъг престой в Франция. Имам възможност да работя с качествени млади момичета, които са в различни гарнитури на националните отбори и да ги развивам", сподели за BGvolleyball.com Радо Арсов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти