Fnatic със Здравец "Hylissang" Гълъбов започна "супер седмицата" в LEC с важен успех

Fnatic със Здравец "Hylissang" Гълъбов започна "супер седмицата" в LEC с важен успех

Fnatic успя да вземе важна победа над Astralis в първия ден от последната "супер седмица" от европейското по League of Legends - LEC. Така тимът на Здравец "Hylissang" Гълъбов се нареди на шеста позиция, а до края на сезона остават два мача. Утре FNC ще срещне Vitality от 21:00, а в неделя Misfits от 22:00. Според експертите шансовете на "оранжевите" да достигнат до плейофите на турнира се равняват на 67%, а за да постигнат целта си е нужно да запазят своето шесто място, а и да подобрят своя актив, който за момента е 8-8. 

Драфт: Astralis - Kennen, Trundle, Karma, Zeri, Rakan Fnatic - Gwen, Poppy, LeBlanc, Lucian, Nami

Срещата започна с размяна на убийства на мид лейн, а тези трейдове от двата състава продължиха до към 10-ата минута. След това "оранжевите" успяха да вземат фраг преднина, а също имаха дракони и увеличаващ се аванс от злато. 

FNC взе и втория дракон и успя да спре атаката на съперника от топ. Hyli и компания разделиха картата, като успяха да наложат пресата си навсякъде по мапа. Така в първата голяма отборна битка около 20-ата минута Марек "Humanoid" Бразда взе едиственото убийство, давайки преднина от 2 фрага на отбора си. "Оранжевите" вече имаха 3 дракона и голяма преднина в златото.

Геймърите от Fnatic заложиха на агресия в мид лейн от целия отбор, а скоро след това си взеха и четвъртия дракон. Загубили дракон, но спечелили отборната битка веднага след това, от Astralis се насочиха за Барона. 

Точно там "оранжевите" изгониха опонентите си и взеха Барона, като това сякаш бе и финалният удар на FNC. Малко повече от половин час бе нужен на британската организация да разбие базата на опонента, доближавайки се максимално до плейофите. Най-важен за победителите бе Иван "Razork" Диас.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти