Министър Весела Лечева отправи приветствие по случай Международния ден на младежта

Министър Весела Лечева отправи приветствие по случай Международния ден на младежта

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Весела Лечева отправи приветствие по случай Международния ден на младежта.

„Скъпи млади хора,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Вашия празник – Международния ден на младежта!

През тази година посрещаме 12 август с особена ангажираност и внимание, тъй като 2022-а е обявена за Европейска година на младежта, която в България се провежда под мотото „Устойчиво развитие – Европа 2050: Нека да чуем младите хора на България!“.

С това важно решение на Вас, младите хора, в Европа се предоставят повече възможности за участие в процесите за по-добро бъдеще, ангажираност и отговорност пред европейската ни общност, възможности в подкрепа на Вашето личностно, социално и професионално развитие. Европейската година на младежта е още една възможност да насочим своите усилия към подкрепа на младите хора в България, на техните идеи, инициативи и проекти, като повишим и настроим общественото съзнание към темите, които младите хора в Европа са посочили като най-важни за тях, а именно – образование и обучение, здраве, климатични промени, приобщаващи общества, равенство между половете, борба с дискриминацията, европейски ценности, предприемачество и цифровизация.

В динамичното време, в което живеем, сме свидетели на процеси и кризи като пандемията от COVID-19, войната в Украйна, икономически, социални и екологични предизвикателства, които поставят света и в частност по-младите поколения пред множество изпитания. Чрез националните програми за младежта, Министерството на младежта и спорта подкрепя финансово проекти, младежки инициативи и кампании за опазване на околната среда и устойчивото развитие, творчество и култура, доброволчество, здравословен начин на живот и др. Вярвам, че така успяваме да насърчим Вашата креативност и инициативност по важни за страната теми, давайки възможност сами да предприемате действия за подобряване състоянието на местната общност, града и страната. Така без съмнение ще се изградите и като отговорни и активни граждани на света, способни да се справят с глобалните предизвикателства.

Скъпи младежи, Вие сте бъдещето на България, затова за нас е ценно да разгръщате своя професионален и личностен потенциал и енергия в Родината ни. Вашата творческа активност е особено зареждаща и градивна и доказва, че всяко поколение млади хора носи своята харизма и разгръща идеите си все по-активно и убедително.

Вярвам в силата на младежкия дух! Отстоявайте все така ярко своите тези и единство, споделяйте европейските младежки ценности и изразявайте на дело солидарността си. Участвайте и бъдете активни в обществения живот на Вашия град, на България, на Европа и света!

Приемете моите пожелания за здраве и успешно сътрудничество. Убеденa съм в градивното бъдеще на нашия диалог и активно партньорство в осъществяването на успешна политика за младежта. Не се страхувайте от предизвикателствата, търсете решения и бъдете движещата сила на нашето и Вашето бъдеще!

Честит Международен ден на младежта!“, заяви Лечева по повод празника.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти