Александра Тоткова се класира на полуфинал в дисциплината трудност на Европейското по спортно катерене

Александра Тоткова се класира на полуфинал в дисциплината трудност на Европейското по спортно катерене

Александра Тоткова се класира на полуфинал в дисциплината трудност при жените на Европейското първенство по спортно катерене, част от мултиевропейския шампионат в Мюнхен, който се провежда от днес до 21 август. 17-годишната Тоткова завърши квалификацията с осми резултат. Тя постигна 47 на първия маршрут и 37+ на втория, което и даде 7-мо и 9-о място по двете трасета. Това бе напълно достатъчно на младата българка, за да намери място сред 26-те, които продължават напред. Полуфиналите са в събота сутринта, а финалът - в събота следобед.

За съжаление тримата български представители при мъжете в дисциплината боулдър отпаднаха в квалификацията, след като не намериха място сред 20-те, които продължават към полуфиналите. Най-добре се справи Слав Киров, който зае 31-во място с един топ и две зони. Николай Русев приключи 55-и с две зони, а Матей Мицев е на 59-а позиция с една зона.  

В петък европейското първенство по спортно катерене продължава с квалификацията в боулдъра при жените и трудността при мъжете.

Още от Други спортове

Виж всички