Рилски спортист се подсили с още един американец

Рилски спортист се подсили с още един американец

Американецът Еван Бати е второто ново чуждестранно попълнение в редиците на Рилски спортист. Бати играе на позиция 5, но успешно се справя и в ролята на четворка, обявиха от клуба. 

Баскетболистът пристига в Самоков от университета в Колорадо, за чийто тим играе в последните четири години.

Американският център е роден на 27 септември 1998 година в Лос Анджелис, Калифорния. Висок е 203 сантиметра и тежи 117 килограма. През миналата година Еван Бати взима участие в 33 мача на своя тим, като записва средно 12,4 точки, 4,7 борби и 1,2 завършващи подавания на мач. Най-резултатният му двубой е от 6 март тази година, когато отбелязва 27 точки. 

Интересното при Бати е, че играчът е бил на паркета при 88 победи за отбора на Колорадо - най-много в историята. Той е пропускал мач през четиригодишната си кариера за университетския състав. Изиграл е общо 188 мача, като е започвал титуляр в 108 от тях. Бати е 12-ият състезател на Колорадо, който записва общо 1300 точки и овладява 600 борби. Oсвен това е избран видеалния отбор на конференция PAC-12 през последния си сезон с най-висок процент за стрелба от тройката - 49. 

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички