Гледай на живо

Очаквайте в 12:00: Министър Весела Лечева в "Гостът на Sportal.bg"

Марио Костурков изнесе беседа по почтеността пред шампиона по футзал

Марио Костурков изнесе беседа по почтеността пред шампиона по футзал

Служителят по почтеността в Направление "Детско-юношески и аматьорски футбол" към Българския футболен съюз - Марио Костурков, се срещна с играчи и членове на треньорския щаб на родния шампион по футзал Амиго Северозапад. Събитието, което се проведе в НСА, е част от програмата на УЕФА и БФС за превенция и пресичане на опитите за манипулиране на футболни мачове. 

Костурков изнесе беседа на тема проблеми, свързани с почтеността на играта, и потенциални рискове от манипулиране на срещи преди участието на тима в тазгодишното издание на Шампионската лига по футзал, което започва на 24 август на австрийска земя. Костурков запозна състезателите на Амиго с член 46 от Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз, който съдържа подробна информация по темата за интегритета.  


Амиго Северозапад спечели Националната лига по футзал
Амиго Северозапад спечели Националната лига по футзал

"Запомнете, че нямате право да залагате на мачове, в които вие самите участвате. Моят личен съвет е да не залагате изобщо на срещи от вашата футзал лига", обърна се Костурков към футболистите на Амиго. В края на събитието бяха раздадени нагледни материали за превенция на манипулиране на мачове. 

В края на август играчите на българския първенец ще се изправят срещу Гентофте (Дания), Пърт (Шотландия) и Вийнер Нойщад (Австрия) в предварителния етап на Шампионската лига по футзал.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти