Гледай на живо

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 1948 1:3 - Отзивите след срещата

Женският хандбален отбор на Етър стартира лятна подготовка на 15 август

Женският хандбален отбор на Етър стартира лятна подготовка на 15 август

Женският хандбален отбор на Етър 64 стартира лeтни тренировки на 15 август. Бронзовите медалистки от миналия сезон ще се готвят в домашни условия във Велико Търново.

"Запазваме целия състав от миналия сезон. Гергана Евтимова, която взехме през пролетта от Шумен, остава за постоянно. Мария Спиридонова завърши висшето си образование в София и ще се включи пълноценно в подготовката. Данислава Петрова отново е на разположение след майчинство. Камелия Кузнецова, която пропусна края на миналия сезон по лични причини, също се завръща към нормалния тренировъчен процес. В преговори сме и за привличането на втори вратар с опит", заяви за БТА президентът на 10-кратния шампион на страната Атанас Атанасов.

"Имахме много успешен сезон при подрастващите с общо четири титли при момчетата и момичетата до 11 и до 12 години, както и второ място на момичетата до 14 години. Продължаваме да развиваме младите и ще се постараем да ги интегрираме в представителния отбор. 4-5 състезателки на 14-15 години ще започнат тренировки с жените", добави той.

От Етър водят разговори за контроли в Гърция и Румъния срещу местни тимове, а в края на септември и началото на октомври са предвидени две проверки в Габрово срещу възстановения женски национален отбор на България, който през ноември ще стартира в световните квалификации срещу Италия.

"Ще се постараем да се подготвим максимално добре. Целта ни е да се борим за възможно най-предно класиране в първенството. Ще бъде много трудно за титлата, защото Бяла е абсолютен фаворит с оглед на бюджет и селекция", каза Атанасов.

По-голямата част от клубовете в елита вече са внесли предложение за промяна в наредбата на вътрешното първенство и в мач от шампионата да могат да играят максимум по три чужденки. Очаква се то да бъде разгледано на Управителния съвет на Българската федерация по хандбал на 18 август.

Опасенията на отборите са, че ако това не бъде прието, първенството до голяма степен ще се обезсмисли за борбата за първото място заради сериозните финансови възможности на Бяла, който разполага с шест класни чужденки в състава си. Клубовете са притеснени, че това може да ограничи възможностите за изява и развитие на българските състезателки и да намали интереса на спонсорите, както и желанието на отборите да играят в Първа хандбална група, подобно на женския волейбол, в който Марица Пловдив доминира и е без реална вътрешна конкуренция от години, а за участие през новия сезон в елита са се записали само три тима.

Още от Други спортове

Виж всички