Сериозна промяна в управлението на Борусия Дортмунд

Сериозна промяна в управлението на Борусия Дортмунд

Дългогодишният президент на Борусия Дортмунд Райнхард Раубал ще напусне поста си през есента, когато предстоят редовните избори във футболния клуб. 

75-годишният Раубал е начело на "жълто-черните" общо 23 години и няма намерение да се кандидатира за още един мандат. Той обаче ще предложи своя заместник Райнхолд Лонов за нов клубен президент. 

Раубал става президент на Борусия за пръв път през 1979 година и остава на този пост до 1982 година. Между 1984 и 1986 година той отново е президент на дортмундския клуб, а третият му престой начело на "жълто-черните" стартира през 2004 година. С идването му в началото на новия век Борусия успя да се спали от фалит и се превърна в най-сериозния конкурент на Байерн Мюнхен и да спечели две титли на Германия и три купи, а през 2013 година и да играе финал в Шампионската лига, загубен точно от тима на баварците. 

"Ние приемаме решението на Райнхард Раубал с най-голямото възможно уважение. Нашият президент свърши изключителна работа за Борусия", заяви изпълнителният директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички