Децата от школата на Марица (Пловдив) ще проведат тренировъчен лагер в Самоков

Децата от школата на Марица (Пловдив) ще проведат тренировъчен лагер в Самоков

Децата от школата на волейболния Марица (Пловдив) за първи път са на лагер в град Самоков, съобщиха от клуба. Общо 61 деца, родени след 2007 година, ще водят подготовка в "Арена Самоков" от 7 до 14 август.

От Марица обявиха, че е направена специална програма, по която ще се готвят децата от школата. Тя ще включва три компонента - тренировка в зала, кондиционна подготовка на стадион и занимания по плуване.

Подготовката в зала ще се води от старши треньора на женския отбор Борислав Крачанов и неговия помощник Драган Иванов. Тренировките на стадиона ще бъдат водени от физиотерапевта на отбора Теодора Симеонова, а за заниманията и по плуване ще отговаря кинезитерапевта на школата Малвина Бонева.

Ръководството на клуба заяви, че в "Арена Самоков" има всички необходими условия за подготовка на елитни състезатели, а в средата на август в комплекса ще се готви и мъжкият национален отбор по баскетбол преди предстоящото Европейско първенство.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички