Гледай на живо

Очаквайте в 12:00: Министър Весела Лечева в "Гостът на Sportal.bg"

Мъри поиска Левски да подобри три неща и се ядоса: Какво значение има дали ще отложим мача с Лудогорец?

Наставникът на Левски Станимир Стоилов поиска след минималната домакинска победа с 1:0 над Пирин играчите му да подобрят три неща за реванша от третия предварителен кръг в ЛК срещу Хамрун (Спартанс) - играта си във фаза “защита”, завършващия удар и завършващото подаване.

Роналдо донесе победата на Левски
Роналдо донесе победата на Левски

Също така Мъри се ядоса на въпрос дали “сините” ще отложат мача с Лудогорец в следващия кръг, отговаряйки, че това не е от кой знае какво значени, защото така и така ще се изиграе във времето.

“Победата беше заслужена. Трябваше първите 15-20 минути да реализираме, за да може мачът да тръгне по-спокойно, по-уверено. Нашите слабости отново са в завършващото подаване. Имахме проблем при преливането от фаза “атака” във фаза “защита”, но като динамика не мога да бъда недоволен.

Ще трябва да работим. Трябват ни по-добра комбинативност и по-голямо самочувствие в завършващата фаза. Ще ги тренираме. Проблемът бяха прекалено чистите положения, за да се пропускат”, каза Мъри след победата над Пирин.

“Имаше добра динамика, добро темпо и ритъм. Трябваше да реализираме.

С оглед, че в първите ни две домакинства отбрите нямаха положения, така трябва да се работи. Трябва да работим по-добре в превключването от фаза атака във фаза защита. Преди получавахме редовно голове. Израснахме много като представяне в домакинставта - двата отбора нямаха общо едно голово положение. Но не е мисля, че Спартак или Пирин трябва да бъдат някакво мерило”, добави Стоилов, след което каза какво иска да се подобри за реванша с Хамрун.

“Трябва да подобрим играта си във фаза “защита”, завършващия удар и завършващото подаване. Видяхме нивото на Хамрун - доста комбинативен и опасен отобр. Основно притесненията ми са как ще се представи моят отбор. Дали ще можем да превключим и да се представим отлично. Първата победа не трябва да заблуждава футболистите.”, призова Станимир Стоилов, след което коментира по следния начин евентуално отлагане на мача с Лудогорец:

“Първо да мине мача в четвъртък и после ще взимаме решения. Дори да отложим не е толкова страшно. Сезонът свършва рано. Евротурнирите са изключително важни. Какво значение има дали ще отложим мача с Лудогорец? Така и така ще се изиграе. Пак ще играем през три дни, а не през три месеца. Но трябва да се възстановим, за да можем да сме представени по-добре в Европа. От нас и Лудогорец останалите отбори взимат пари. Питайте ме и пак ще ви отговоря - ще играем през три дни, ако искате да не играем изобщо”, завърши ядосано Стоилов.

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти