Мартин Стоев: Напускам Сливнишки герой!

Мартин Стоев: Напускам Сливнишки герой!

С предприетия си ход Общината ликвидира волейбола в Сливница, котегоричен е старши-треньорът извел мъжкия тим на клуба до елита

Волейболният Сливнишки герой (Сливница) отпадна от участие в първенството на Efbet Супер Волей за новия сезон 2022/23, стана ясно след заседание на НВЛ. Клубът не покри финансовите изисквания за елита. Досегашният старши треньор Мартин Стоев, който бе готов със селекцията за предстоящия шампионат, изрази огромното си разочарование от създалата се ситуация. Той заяви за BGvolleyball.com, че напуска клуба, а ето още от какво каза за бъдещето:

Окончателно 12 отбора в Efbet Супер Волей
Окончателно 12 отбора в Efbet Супер Волей

"Причината за отпадането на Сливнишки герой от елита е, че Община Сливница намали бюджета на тима за новия сезон със 75%. При положение, че отборът е общински и Общината осигурява 80% от финансирането му, едно такова драстично редуциране на средствата довежда до невъзможност да бъдем в първата група. Казаха, че няма пари и, че Общината е закъсала финансово. Дали това е така, не знам със сигурност. Но с този ход те закриват волейбола в Сливница“, коментира Стоев.

И Сливнишки герой пред отказване от Efbet Супер Волей
И Сливнишки герой пред отказване от Efbet Супер Волей

"Има срок до 10 август за регистрация във Висшата лига. Дали ще има отбор във второто ниво – нещата са 50 на 50. Парите стигат за Висшата лига. Въпросът е дали помощникът ми Александър Петков ще намери състезатели за второто ниво, защото тези за елита ще си търсят други клубове естествено. Късно е за нова селекция, но ако може да намери състезатели и да ги организира, може да стане. Но той ще го направи“, каза още Стоев.

"Аз няма да се занимавам повече със Сливнишки герой. Излизам от Управителния съвет. Клубът е създаден от Общината, на следващото Общо събрание ще приключа моето участие. Какво ще стане с този клуб не мога да гадая“, категоричен е досегашният треньор.

"Не съм мислил какво ще правя. Ситуацията не бе предвидена. Със сигурност ще си почина и ще реша накъде ще поема след време. Вече е късно за чужбина, може би на полусезона ще се отвори нещо. Миналата Нова година получих апетитно предложение, но не го приех. Не заминах, защото смятах, че не е редно да оставя отбора си по средатата на сезона и на целите. Може и да съм сбъркал“, каза още Стоев.

Относно бъдещето на сина му Ерик Стоев, треньорът заяви, че се водят преговори, като до дни ще стане ясно къде ще продължи кариерата си.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички