Цецо Соколов: Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите

Цецо Соколов: Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите

Волейболният национал Цветан Соколов заяви, че мъжкият отбор и българската публика се нуждаят отново да усетят победното чувство. На 26 август българският национален отбор започва участието си на световното първенство с двубой срещу Полша. Останалите ни съперници в групата са САЩ и Мексико.

Цветан Соколов: Имаме силите да победим Полша и САЩ
Цветан Соколов: Имаме силите да победим Полша и САЩ

"Все още не мислим за мачовете, защото още сме в началото на подготвителния период. Не сме мислили за противниците, не сме ги гледали. очаквам да станат хубави мачове и да се опитаме да ги изненадаме", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ.

Пропаднаха контроли на волейболните национали
Пропаднаха контроли на волейболните национали

Капитанът на националния отбор е категоричен, че той и съотборниците му отиват на турнира с цел да се противопоставят на най-силните отбори в света.

"Не мисля, че тръгваме с идеята само да видим какво се случва на Световното първенство. То е мечта за всеки един състезател. Отиваш да играеш срещу най-добрите отбори в света. Не бих казал, че сме спокойни и освободени от тази ангажираност, че примерно трябва да влезем в тройката. Отиваме с ясната идея, че ще се изправим срещу тези отбори и ще се опитаме да ги победим. През последните години гледат на нас като перспективен отбор, на който малко не му достига", допълни той.

Николай Желязков: Можем да победим САЩ или Полша на Световното
Николай Желязков: Можем да победим САЩ или Полша на Световното

32-годишният волейболист посочи и целите пред тима.

"Целта е да играем добре и да покажем на какво сме способни. Имаме потенциал, трябва малка крачка, за да реализираме това нещо. Искаме да зарадваме хората, които са до нас. Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите", добави той.

Състезателят на Динамо (Москва) отличи и работата на селекционера Николай Желязков.

"Имаме по-различна система по време на тренировка. Правим нови неща, които ще помогнат много. Правим позитивни неща за самия отбор. Няма я езиковата бариера. Той е работил с много от момчетата. Той е психолог, защото се държи със всеки по различен начин".

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички