Шимунджа: Това е мач от много високо ниво, носим победен манталитет

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди утрешния мач на "орлите" срещу Шамрок Роувърс. Двата отбора излизат в първи мач от втория предварителен кръг на ШЛ, който ще се проведе в Разград. Треньорът на българския шампион отдаде дължимото на противника и предупреди совите, че тук историята не играе. 

Лудогорец с тежка задача в третия кръг по пътя към групите на ШЛ
Лудогорец с тежка задача в третия кръг по пътя към групите на ШЛ

“Знаем как играят и сме готови за агресията, която ще ни предложат. Ще се изправим срещу най-добрия отбор в страната им. Те се намират по средата на сезона и сме ги анализирали и знаем как играят като гост и у дома.

Имат повече мачове от тези, които ние сме изиграли, но и ние вече влизаме в мачов ритъм и във форма. Щастливи сме, че нямаме нови контузии. Клод е под лекарско наблюдение и се надяваме, че ще се върне съвсем скоро към тренировките. Голяма разлика има между Сутиеска и Шамрок. Ирландците играят в различна система от черногорците, агресивни са вкъщи и са с трима в защита. Ротират много в офанзивната част на играта, така че разликите са сериозни и е нужно да се адаптираме. Не се притеснявам, тъй като не „спим“ през първото полувреме. Нормално е всички отбори да искат да покажат най-доброто срещу нас. Най-важно е накрая резултатът да е за нас, тъй като победният манталитет си го носим.

Знаем много за Шамрок и на какво са способни. Наясно сме с добрите и слабите им страни. Ще опитаме да форсираме нашия стил на игра. Двата отбора мислят за себе си и се уважават. Ако гледаме историята на отборите, със сигурност сме пред Шамрок, но уважаваме съперника. Не може да мислим за историята, а за сега.

Имаме млад отбор с голям потенциал, но трябва да работим много сериозно, за да покажем най-доброто от себе си. Ако не разузнаем максимално Шамрок, ще имаме проблеми. Това е мач от много високо ниво, в който искаме да продължим напред. Няма лесни мачове. Искаме да постигнем влизане в групите, но футболът е непредвидим. Имаме да печелим мачове преди да стигнем третия кръг. Няма нужда да коментираме третия кръг", каза Шимунджа.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички