Гледай на живо

Левски си тръгва от Европа, Хамрун продължава напред - на живо от "Георги Аспарухов"

Европейското по ориентиране за юноши и девойки завърши с щафетни бягания

Европейското по ориентиране за юноши и девойки завърши с щафетни бягания

Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки в Унгария завърши с щафетни бягания, в които България беше представена във всяка една от групите.

Въпреки че три от щафетите ни завършиха на 17-о място, като най-добро бягане може да се оцени това на момчетата до 18 г. Победител в групата стана щафетата на Чехия, следвана от Литва и Дания. Любопитното е, че Финландия се класира на 18-о място, след нашия тим, който беше в състав Тервел Драгоев, Стефан Димитров и Здравко Колев.

Девойките до 18 години в състав Яна Илиева, Десислава Бахчеванова и Ренета Ненкова също останаха 17-и. Тук титлата отиде при Финландия, среброто замина към Чехия, а Норвегия взе бронзовите медали.

При 16-годишните момичета за 17-ата позиция голям принос имаше последният пост, който навакса няколко места. Щафетата беше в състав Ния Онуфриева, Рая Асенова и Ивана Педева. Победители станаха представителките на Чехия, следвани от Унгария и Швейцария.

Момчетата до 16 години в състав Светлозар Колев, Джан Ахмедов и Никола Карачоров заеха 19-о място. Титлата тук е за Швейцария, следвана от Унгария и Чехия.

Следващото европейско първенство по ориентиране за юноши и девойки ще се проведе в България догодина, с прогнозни дати 23-25 юни в района на Велинград.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти