Пет гимнастички влизат в основния състав на националния отбор за девойки индивидуално

Пет гимнастички влизат в основния състав на националния отбор за девойки индивидуално

Пет гимнастички влизат в основния състав на националния отбор на България по художествена гимнастика за девойки индивидуално за 2023 година, съобщават от БФХГ.

Това са Елвира Краснобаева, Дара Стоянова, Никол Тодорова, Дара Малинова и Магдалена Вълкова.

Съставът беше предложен от старши треньора на националния отбор девойки индивидуално Райна Тошева и утвърден от Управителния съвет на БФХГ.

Прави впечатление, че в основния състав е Никол Тодорова, която тази година не провежда централизирана подготовка с националния тим.

"След проведената селекция за национален отбор девойки индивидуално на 25.06.2022 г., комисия в състав: Райна Тошева (старши треньор на индивидуално девойки), Габриела Грошева (помощник-треньор индивидуално девойки) и Деспа Кателиева (директор на националния отбор) направи задълбочен анализ и обсъждане на резултатите и класирането. Въз основа на това прави следното предложение за състав на НО за 2023 година - основен състав Елвира Краснобаева (Грация), Дара Стоянова (Илиана), Никол Тодорова (Авангард), Дара Малинова (София Спорт 2017), Магдалена Вълкова (Илиана). Централизираната подготовка ще започне от 25.07. 2022 г. в зала "Раковски" под ръководството на старши треньора Райна Тошева и помощник-треньора Габриела Грошева. В разширения състав влизат още пет състезателки - София Чижик (Чар ДКС), Рая Божилова (Илиана), Алекса Рашева (София Спорт 2017), Йоана Мотева (София Спорт 2017) и Виктория Христозова (Спартак). Предлагам, ако някоя от състезателките от основния състав откаже да се включи в централизираната подготовка, да премине в разширения състав", се казва в позицията на Райна Тошева до Управителния съвет на федерацията.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти