Лора Китипова: Започнахме неуверени, но след това се отпуснахме и заиграхме нашата игра

Капитанката и разпределителка на националния ни волейболен отбор Лора Китипова коментира след победата с 3:1 гейма над Полша и оставането на тима в Лигата на нациите, че са започнали неуверени, но след това са се отпуснали и са заиграли играта си.

България остана в Лигата на нациите!
България остана в Лигата на нациите!

"Като емоция влязохме по-напрегнати в мача. Може би малко неуверени тръгнахме. Но след това се отпуснахме и заиграхме нашата игра. В предните два дни играхме срещу Бразилия и Италия, а срещу италианките не играхме добре. Срещу Бразилия обаче се представихме доста стабилно. Да, знам, че и двата отбора са силни. Но като се върнат още някои състезателки, може да играем наравно с тях. Днес имах възможност да играя по-напред и това ми позволи да пускам топката зад тяхната мрежа, получи се добре няколко пъти", сподели Китипова.

Лоренцо Мичели: Знаехме, че трябва да спечелим на всяка цена! Показахме нашата нагласа, нашият манталитет
Лоренцо Мичели: Знаехме, че трябва да спечелим на всяка цена! Показахме нашата нагласа, нашият манталитет

"Сега ни чака Световното първенство и този турнир може да ни покаже къде сме в световен мащаб, да си сравним часовниците. По-добре е да играеш със силни съперници, така че е хубаво оставането ни. Първо ни се полага една почивчица в момента, а след това ще мислим за Световното първенство. Ще бъде много тежко, с много пътувания и срещу силни отбори", добави разпределителката.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти