Гледай на живо

Левски си тръгва от Европа, Хамрун продължава напред - на живо от "Георги Аспарухов"

Нидерландецът Дилан Грьоневеген спечели третия етап на "Тур дьо Франс"

Нидерландецът Дилан Грьоневеген спечели третия етап на "Тур дьо Франс"

Нидерландецът Дилан Грьоневеген от "Тийм байкЕксчендж - Джейко" спечели третия етап на колоездачната обиколка на Франция.

Грьоневеген измина дистанцията от 183 км от Вейле до Сондерборг по равнинен маршрут за 4:11.13 часа и победи след фотофиниш.

Втори и трети със същото време са съответно Вут ван Аерт (Белгия) от "Йъмбо-Висма" и Яспер Филипсен (Белгия) от "Алпесин-Феникс".

Вут ван Аерт остава лидер в генералното класиране и носител на жълтата фланелка. Той има седем секунди аванс пред Ив Лампарт (Белгия), а защитаващият титлата си и двукратен шампион Тадей Погачар (Словения) е трети на 14 секунди.

Това беше един вид реванш за Грьоневеген, който беше отстранен за девет месеца от Международния колоездачен съюз през 2020 година за причиняване на катастрофата, която рани тежко Фабио Якобсен по време на Обиколката на Полша. Якобсен спечели втория етап на "Тур дьо Франс" в събота.

"Беше дълъг път. Искам да благодаря на моя екип, семейството и приятелите, че ме върнаха в Тура в добра форма. Невероятно е", каза Грьоневеген.

Следващият етап на Обиколката на Франция е с дължина 171.5 км и ще се проведе във вторник, тъй като утре е почивен ден на надпреварата.

"Тур дьо Франс" се провежда за 109-и път в историята. Състезанието има 21 етапа и преминава през Дания, Белгия, Швейцария и Франция.

Обиколката на Франция ще завърши на 24 юли в Париж.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти