Георги Глушков отговори на Везенков

Георги Глушков отговори на Везенков

Преди два дни България загуби от Литва в мач от група “F” на световните квалификации, а след срещата в Самоков баскетболният национал Александър Везенков направи предложение мачовете на представителния ни тим да започнат да се играят в София. Отговорът на президента на БФБаскетбол Георги Глушков не закъсня:

"Ще направим опит да се върнем в София. Финансово този опит ще бъде солено-горчив, но се надявам от спортно-техническа гледна точка да е сладко-щастлив”., заяви Глушков.

Той коментира и срещата в “Арена Самоков”, която “лъвовете” загубиха със 70:72.

"Впечатлен съм от няколко неща. Препълнена зала с правостоящи. И отборът се бори както на мен ми се иска да го виждаме. Надиграхме ги в мача. Няколко грешки, две тройки ни разделиха от победата. Но това не е толкова важно. Важно е, че играем, както трябва да се играе за победа. Това е начинът, по който трябва да играем на Европейското първенство. Виждам, че и момчетата виждат, че това е начинът. В такива международни срещи няма силен или слаб противник. Всички трябва да са като войници. В тези мачове няма кой знае какво значение дали си в НБА, или не. Всички трябва да се борят като отбор, от първия до последния. Много ми хареса публиката. Организацията в Самоков беше прекрасна. Поздравявам Петър Георгиев и всички от общината. Видяхме пълна зала, което ни напълни сърцето. Надявам се това да стане традиция", добави той.

Още от Баскетбол

Виж всички