Демонстративният отбор на световното таекуондо пристига в България

Демонстративният отбор на световното таекуондо пристига в България

Демонстративният отбор на световното таекуондо (World Taekwondo) подготвя страхотно шоу по време на церемонията по откриването на двете световни първенства, които предстоят в България на 2 август от 17:30 часа в зала „Арена Армеец“ в София, съобщиха от Българската федерация по таекуондо. Очаква се церемонията да се проведе в присъствието на Президента на Република България Румен Радев, национални и международни спортни звезди и величия, държавни авторитети, както и елита на световния олимпийски спорт.

На 3 август жителите и гостите на град Пловдив също ще имат уникалния шанс да се докоснат до магията на източното бойно изкуство и да се насладят на невероятните изпълнения на звездния демонстративен отбор в Античния театър.

Поводът са историческите две световни първенства по таекуондо, които ще се проведат в София. За първи път две световни първенства ще се състоят на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август София ще е домакин на най-важните и чакани турнири в света на таекуондо – Световното първенство за кадети, Световно първенство за юноши и девойки и най-големия световен форум в Таекуондо – Генералната асамблея на световното таекуондо на 1 август. Над 3000 състезатели ще мерят сили в двете надпревари. Билети се продават в сайта и на касите на Eventim.

Тимът на световното таекуондо е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на риалити шоуто Got Talent. Отборът е съставен от избрани в конкуренцията на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт и историческо наследство.

Демонстративният отбор на Световната федерация по таекуондо пътува из целия свят и удивлява зрителите с уникални изпълнения, а програмата му е запълнена с години напред. Това лято страната ни има честта, след посещението при папа Франциск във Ватикана, в централите на ООН в Ню Йорк и Женева, и в централата на МОК в Лозана, най-емблематичният боен демонстративен отбор да стъпи и на родна земя.

Още от Бойни спортове

Виж всички