Вечното дерби се завръща и в баскетбола?

Вечното дерби се завръща и в баскетбола?

Вечното дерби може да се завърне и в баскетбола. Това стана ясно, след като ЦСКА най-вероятно ще подаде заявка за участие в НБЛ през следващия сезон, научи Sportal.bg.

До този момент „армейците“ се подвизаваха в ББЛ А група, след като през сезон 2016/2017 тимът се завърна на баскетболната карта, но не в елита на българския баскетбол.

Припомняме ви, че през сезон 2006/2007 начело на отбора застанаха Емил Коен и Владимир Федяев, които успяха да вдигнат на крака отбора. На 24 юни 2007 година Коен и Федяев загинаха в автомобилна катастрофа, а от този момент „червените“ изпитват сериозни финансови затруднения.

В края на сезон 2020/2021 от ЦСКА обявиха  пред камерата на Sportal.bg, че най-вероятно тимът ще се завърне в НБЛ, но до заявка за участие така и не се стигна.

Сега индикациите обаче са доста по-сериозни, като „червените“ са си осигурили финансиране от стабилен спонсор. Така след дълги години отсъствие на Вечното дерби, най-после феновете ще могат да се насладят на сблъсъците между ЦСКА и Левски. 

Снимка: ББЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти