Бублик спечели гейм с 6 сервиса отдолу

Бублик спечели гейм с 6 сервиса отдолу

Да удряш сервис отдолу става все по-модерно в мъжкия тенис, но да удариш такъв начален удар шест пъти в един гейм е нещо ново. Точно това направи Александър Бублик в мача си срещу Франсис Тиафо.

Играта на представителя на Казахстан не вървеше особено сполучливо и той губеше с 0-3 гейма в четвъртия сет при резултат 2-1 сета в полза на съперника му. Изправен пред шанс да допусне втори пробив в частта Бублик реши да започне със сервисите отдолу.

В следващите няколко минути те бяха общо шест като успеваемостта бе меко казано ниска – само веднъж Бублик спечели точката и само още веднъж влезе в разиграване. В останалите случаи прати топката в мрежата два пъти и в аут още два пъти.

В крайна сметка геймът все пак бе спечелен. Малко след това Бублик върна пробива и дори имаше шанс да поведе с брейк за 5-4. Вместо това обаче загуби подаването си при 4-5 и така сложи край на участието си в турнира.

TennisKafe.com

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички