Шефка в ЕХФ: Благодаря за този толкова хубав шампионат

Шефка в ЕХФ: Благодаря за този толкова хубав шампионат

Марта Бон, член Изпълнителния комитет и председател на женския хандбален борд на Европейската хандбална федерация (EHF) изказа благодарност към българската централа за организацията до момента на Европейския шампионат за младежи до 20 години във Варна.

"За мен е особена чест да говоря тук от името на Европейската хандбална федерация и да благодаря на Българската централа и Варна за този толкова хубав шампионат. Сигурна съм, че всички ще се насладите на добър хандбал. Убедена съм, че всичко ще премине гладко и в духа на феърплея. Нека най-добият победи и всички да се радваме на най-красивия за нас спорт – хандбала", каза Марта Бон по време на официалното откриване на шампионата.

На откриването присъстваха още президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев, вицепрезидентът Драгомир Драганов и Георги Арнаудов, експерт в Община Варна.

Във Варна като посланик на проекта за млади състезатели „Respect your talent“ е и Карло Прието, бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин 2008.

В първите два мача от турнира в Група В Нидерландия победи Словакия с 32:31, а Грузия се наложи над Турция с 35:27. В 18,00 часа България се изправя срещу Латвия, а в 20,00 часа играят Чехия и Финландия в Група А.

Двореца на културата и спорта във Варна е домакин и на двата Европейски шампионата за младежи до 20 години, което се случва за първи път в историята. България участва в първата надпревара от 2 до 10 юли, като е в предварителна Група А с Латвия, Чехия и Финландия. В Група В са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. Вторият турнир е 16 до 24 юли отново във Варна, като в него участват Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Великобритания, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи ще бъдат директно предавани в ефира на B1B.BOX.

Програма на България в груповата фаза:

02.07.2022, 18:00 часа: Латвия – БЪЛГАРИЯ 

04.07.2022, 17:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Чехия 

07.07.2022, 17:00 часа: Финландия – БЪЛГАРИЯ

Снимки: Sportsphotographers

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти