За първи път в София: Колоездачен празник и графити състезания тази неделя в Западен парк

За първи път в София: Колоездачен празник и графити състезания тази неделя в Западен парк

За първи път в София ще се състои "Колоездачен празник" на града на 3 юли (неделя). Любителите на велосипедния спорт са поканени в обновения Западен парк, където от 11:00 до 16:00 часа предстоят много състезания, интересни надпревари и активности. Предвиден е и конкурс в една от най-новите ърбан дисциплини - графитите. Празникът е по инициатива и е част от програмата на "София - европейска столица на спорта“.

Най-интересно се очаква да бъде около специално изграденото трасе за колокритериума. Състезанията са за Купа "Долчини" със спринт на всяка трета обиколка. В проявата могат да участват всички лицензирани състезатели и любители, дължината на една обиколка е 950 метра. Любителите колоездачи до 19-годишна възраст правят две състезателни обиколки, а тези над 19 години - пет, като при тях няма спринтови обиколки, а първите трима преминали финала на последния тур се явяват за награждаване.

Часовете на отделните стартове:
11:00 - момчета и момичета младша възраст (12 обиколки)
11:25 - момчета и девойки старша възраст (15)
12:00 - юноши младша възраст (21)
12:35 - Мастърс  (21)
13:15 - юноши старша възраст (24)
14:00 - любители мъже над 19 години (5)
14:20 - мъже елит (33)
15:15 - любители мъже под 19 години (2)


Кратката церемония по откриване на празника е насрочена за 13.45 часа, непосредствено преди старта на любителите в 14:00.

През целия неделен ден е предвидено Графити-състезание "Мир и спорт". 10 майстори в тази градска мода ще получат по 12 спрея, за да нарисуват на живо пред всички идеите си на специално позиционирани табла от винил с размери 2х3 метра. Всеки желаещ да се включи може подаде заявка на nfo@0511designs.com, а подробности за Графити-надпреварата ще бъдат публикувани в специалната Facebook страница за събитието.

Освен колоездачните и графити надпревари, празникът предвижда още много музика, градски спортни изяви, танци и забави. Специални щандове и палатки ще показват най-новите тенденции при велосипедите, ще има възможност за тестове, а децата ще могат да се запознаят с начините за безопасно каране на колело.

Всички състезания са с награден фонд.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти