Ангел Русев бе без конкуренция на Държавното по вдигане на тежести

Ангел Русев бе без конкуренция на Държавното по вдигане на тежести

Двама европейски шампиони и един бронзов медалист се качиха на подиума на Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе.

Сребърната медалистка от европейското първенство Мария-Магдалена Кирева спечели титлата в категория до 76 кг с двубой от 145 кг.

При мъжете европейският шампион до 61 кг Иван Димов и бронзовият медалист Габриел Маринов участваха в по-горна категория до 67 кг, където отново се класираха първи и трети. Втори стана Здравко Пеловски.

Европейският шампион Ангел Русев бе без конкуренция в новата си категория до 61 кг, в която ще се подготвя и за предстоящото световно първенство.

"На световното първенство ще има конкуренция. Китайците са доста корави. Ли Дъ Ин особено, той е непобедим. Аз ще го победя след време, защото сега се подготвя. Тъкмо тръгвам нагоре, а и все пак съм малък", сподели Ангел Русев в интервю за БНТ.

Един златен и два сребърни медала завоюва Росица Цонкова, която се състезава при жените в категория до 49 килограма. Роси постигна резултат от 48 килограма в изхвърлянето, 61 килограма в изтласкването и събра общ двубой от 104 килограма.

Три бронзови медала завоюва Надежда Мей-Нгуен при жените в категория до 55 килограма. Тя събра двубой от 125 килограма /55 килограма в изхвърлянето и 70 килограма в изтласкването/. Също с три бронзови медала в категория до 64 килограма се окичи Цветелина Стоянова, която събра двубой от 148 килограма /64 килограма в изхвърлянето и 84 килограма в изтласкването/.

Три бронзови отличия спечели и Калоян Вълчев, която се състава в категория + 109 килограма при юношите. Той записа двубой от 200 килограма /90 килограма в изхвърлянето и 110 килограма в изтласкването/.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти