Доц. Росица Димкова и Михаил Башев представят България на СП за девойки в Словения

Доц. Росица Димкова и Михаил Башев представят България на СП за девойки в Словения

Световното първенство за девойки до 20 години стартира в сряда в Словения, а България има свои представители в него в лицето на доц. Росица Димкова и Михаил Башев. Двамата са сред делегатите на IHF на форума.

32 отбора ще спорят за отличията, начело със световния шампион от 2018-та година Унгария. През 2020-та шампионатът трябваше да бъде в Румъния, но беше отменен заради пандемията.

Това е първото първенство в тази възрастова група при девойките, което ще се проведе с 32 тима. Предстои да се изиграят 108 срещи в следващите 10 дни в три спортни зали в градовете Целе и Лашко.

Междувременно Европейската хандбална федерация оповести списъка с реферите, на които ще разчита през сезон 2022/2023. След тях отново са двете български топ двойки Георги Дойчинов/Юлиан Горецов и Светослав Йовчев/Звезделин Йончев.

Дойчинов и Горецов също ще участват в световно първенство това лято. Двамата получиха наряд от IHF за шампионата на планетата при девойките до 18 години. Той ще се проведе от 30 юли до 10 август в Северна Македония. Михаил Башев ще бъде след делегатите и на това световно първенство.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти