Спортен празник събра деца в градската градина на Плевен

Спортен празник събра деца в градската градина на Плевен

Празник под наслов "Децата на Плевен спортуват" се проведе днес в Градската градина. Десетки бяха децата, дошли, за да участват в различни спортни игри на открито и да се забавляват.

Събитието е част от Спортния календар на община Плевен за тази година като целта му е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време.

С този празник днес показваме на децата алтернативни начини за прекарване на свободното време, а именно - да са в парка и да се забавляват с приятели и родители, избирайки своя любим спорт. Това каза за БТА Светослав Стефанов, председател на неправителствената организация "Идея Спорт", която заедно с Община Плевен и Ученическа спортна школа са организатори на спортното събитие. По думите му за изминалите 10 години "Идея спорт" е организирала спортни празници в почти цялата страна, в малки и големи градове. "Децата не трябва да стоят само вкъщи, а да излизат навън, да опитат всички възможности за активен отдих", категоричен е Стефанов.

В Градската градина бяха организирани кътове с мобилно спортно оборудване за парков волейбол, тенис и футбол, хокей на трева, каране на ролери и тротинетки, танцов маратон, скачащи надуваеми топки, скачащи кокили, парад на хвърчилата, скачане на въже и въртене на обръч. За малките шахматисти също имаше възможност да изиграят партия шах със свои връстници.

Като част от празника Центърът за работа с деца организира конкурс по грънчарство и концерт с участието на танцов състав "Синтез" и ансамбъл "Нашенчета". За най-малките бяха подготвени занимания с аниматори.

Всички деца бяха зарадвани със символични награди и грамоти за участие.

/ИС/

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти