Малдини: Намирам за неуважително, че собствениците не са ме потърсили за нов договор

Малдини: Намирам за неуважително, че собствениците не са ме потърсили за нов договор

Техническият директор на Милан Паоло Малдини изрази раздразнението си, че клубните собственици все още не са започнали преговори нито с него, нито с колегата му Фредерик Масара за подновяването на изтичащите им контракти. 

“Договорите ни ще изтекат и не сме ги подновили. Трябва да кажа, че предвид нашия път и случилото се в периода на кризата с Ралф Рангник, намирам за неуважително, че до този момент изпълнителният директор и “Елиът” дори не са седнали да разговарят с нас. Просто искам да кажа, че трябва да поговорим. Могат да ни кажат: “Вашата работа не беше достатъчно добра, за да продължите” или пък аз да им заявя: “Не ми харесва вашата стратегия”. Както съм казвал и преди, искам да бъда гаранция за феновете на Милан. Не съм подходящият човек, който да работи по проект, в който няма печеливша идея. Никога не бих го направил. Реалността е, че със собствениците никога не сме сядали за преговори и това не е добре.

Не сме си говорили за смяната на собствеността. Казаха ни за това, след като информацията се появи в пресата. Аз обаче усетих, че има нещо, но това не беше проблем. В крайна сметка, когато си създал специален колектив като нашия, подобни недискретности не пречат на обстановката. Продължихме да работим на “Миланело”, знаейки, че при всички случаи имаме зад нас силен клуб, който винаги е точен в плащанията. Разбира се, имаше любопитство. Някои футболисти, с които обсъждахме подновяване на договорите, ни казаха: “Нека изчакаме, защото може би ще има повече пари”. Бъдещите попълнения? Работим по тях от месеци, но в момента не разполагаме с финансовите ресурси, с които да си мислим за скок в качеството. Също така сме в преходен период. Ще видим…”, коментира Малдини в интервю за “Гадзета дело спорт”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички