Сливнишки герой с 3 нови попълнения за новия сезон в Суперлигата

Сливнишки герой с 3 нови попълнения за новия сезон в Суперлигата

ВК Сливнишки герой (Сливница) привлече три нови попълнения в мъжкия отбор за новия сезон 2022/2023 в efbet Супер Волей, съобщи старши-треньорът Мартин Стоев.

Първото ново име в състава е Стефан Маринов, който идва от Миньор (Перник). 

20-годишният състезател играе на поста посрещач. 

На поста либеро е привлечен Дамян Колев, който идва от Левски София. 

В центъра тимът се подсилва с Мирослав Димитров, който бе в Дея, а след това премина в Раковски 1964 (Севлиево).

В Сливнишки герой остават Ерик Стоев, както и опитните Методи Ананиев и Коце Стойков. Последният се възстановява от травма, като съобразно здравословното му състояние ще бъде преценено под каква форма ще бъде полезен. Основният разпределител Стоил Палев напуска Сливнишки, като се връща в Левски София.

„Търсим разпределител и диагонал. В преговори сме за централен блокировач от Левски“. Коце Стойков ако се възстанови от травма ще продължи като състезател. Ако не ще помага под друга форма, коментира за BGvolleyball.com Мартин Стоев.

„Ще разполагаме със същия бюджет от миналата година. Целите остават същите  - да останем в елита. Отборите през новия сезон са по-малко ( 14) и съответно ще бъде доста по-трудно. Ще разчитаме отново на млад състав и ще се борим“, каза още Мартин Стоев.

Той допълни, че все повече хора започват да идват на мачове в зала „Сливница“, като се надява в следващите години клуба да бъде на по-високо ниво.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички