Любо Ганев, Ева Янева, Мартин Стоев и зам.-кметът на София Мирослав Боршош дават старт на проекта "С волейбол на училище"

Любо Ганев, Ева Янева, Мартин Стоев и зам.-кметът на София Мирослав Боршош дават старт на проекта "С волейбол на училище"

На 26 май (четвъртък) от 13 часа в 81 СУ "Виктор Юго" (София, "Младост 3", ул. "Бъднина" 3) ще бъде даден официалният старт на проекта „С волейбол на училище“. На събитието ще присъстват Любомир Ганев - президент на Българската федерация по волейбол (БФВ), Давид Давидов - вицепрезидент на БФВ, Мирослав Боршош - зам.-кмет на София по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности", Елена Налбантова - директор на 81 СУ, Ваня Кастрева - началник на Регионално управление на образованието (РУО) София-град. Специална изненада за децата ще бъдат и актуални звезди на българския волейбол. Ще присъства една от най-обичаните състезателки от националния отбор на България за жени – наскоро спечелилата шампионската титла на Франция Ева Янева. В събитието ще участват и звездите на бъдещето на мъжкия ни волейбол – момчета от отбора на Мартин Стоев, станали световни вицешампиони. Ще присъстват и големи имена в историята на мъжкия национален отбор на България като Владимир Николов - настоящ съпрезидент на волейболния „Левски“, Евгени Иванов – настоящ председател на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ, и Николай Иванов – настоящ член на и на Треньорската комисия, и на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ.

Българска федерация по волейбол, Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град дават началото на мащабния проект "С волейбол на училище" с официалното събитие в столичното 81 СУ "Виктор Юго", което ще стане и първото училище, включило се в инициативата. Със събитието в 81 СУ ще започне и кампанията за информираност на програмата, която ще завладее сърцата на българските ученици с първия звънец за новата учебна година. Лицензирани треньори ще проведат и открит урок с деца, съвместно с учители по физическо възпитание.

Мащабната инициатива на Българската федерация по волейбол "С волейбол на училище" търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Проектът "С волейбол на училище" стартира в партньорство между Българската федерация по волейбол и Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град, с подкрепата на европейската волейболна централа CEV. След старта в столицата, той ще бъде развит и в други български градове, превръщайки се в национално явление, любимо на българските ученици.

Програмата цели да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като изграждат заедно личността на българските деца, превръщайки ги в гордост за родители, семейство и цялата нация.

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

На самите училища ще бъде предоставяно материално и техническо осигуряване, което да бъде на разположение на децата и техните учители по физическо възпитание.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие. Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти