Теодор Тодоров с второ завръщане в Монтана

Теодор Тодоров с второ завръщане в Монтана

Центърът Теодор Тодоров ще играе отново за Монтана. 32-годишният блокировач бе посрещнат вчера в ранния след обяд в Общината от кмета Златко Живков и след срещата стана ясно, че е приел условията и предстои да подпише едногодишен договор с родния си клуб. За последно 208-сантиметровият волейболист носеше екипа на Хебър (Пазарджик), с който спечели златен требъл.

Монтана привлича Теодор Тодоров
Монтана привлича Теодор Тодоров

Теодор Тодоров е роден на 1 септември 1989 година в Монтана завършва Професионалната гимназия по електротехника „Христо Ботев“. Именно в бившия електротехникум талантът му е забелязан и той е привлечен в ДЮШ на клуба, а след две години започва да играе в мъжкия тим. От зала „Огоста“ преминава в ЦСКА, а след пет сезона с "червения" екип продължава кариерата си зад граница. Става национал на България едва на 19 години и е със съществени заслуги за 4-то място, на което отборът заема на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

От Хебър благодариха на Теодор Тодоров
От Хебър благодариха на Теодор Тодоров

За Еър Теди това е второ завръщане в Монтана. Преди три сезона той подсили родния си тим във финалния турнир за Купата на България. Теодор Тодоров е третото ново попълнение в селекцията на Северозападния тим. Преди него клуба си осигури услугите на 37-годишния посрещач Мирослав Градинаров и 201-сантиметровият разпределител Филип Палгут, който е национал на Словакия.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти