ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Вихрен - Миньор (Перник) 0:1

Ивайло Вълев от Плевен спечели Маратон на приятелството

Ивайло Вълев от Плевен спечели Маратон на приятелството

Ивайло Вълев от Плевен спечели осмото издание на Маратон на приятелството в класическата дистанция 42,195 километра. Той финишира с време 2 часа 37 мин. и 23 сек. След него се наредиха Живко Желязков с време 3 часа 17 мин. и 16 сек, трети е Станимир Статев с 3 часа 24 мин. и 52 сек. В тази дистанция взеха участие 37 атлети.

При жените най-бърза е Теодора Петкова, успяла да пробяга дистанцията за 3 часа 17 мин. и 33 сек. На второ място се класира Борислава Видева с време 3 часа 24 мин. и 51 сек, трета е Виктория Николова с 3 часа 34 мин. и 19 сек.

В полумаратона при мъжете най-бърз е испанецът Хуан Пабло Руиз с време 1 час 20 мин. и 13 сек. При жените на първо място е Мария Михайлова, пробягала дистанцията от 21.1 км за 1 час 39 мин. и 25 сек.

В дистанцията на 10.5 км най-бърз при мъжете е Ангел Ангелов с време 38 мин. и 21 сек., а при жените – Ния Йотова с време 44 мин. и 21 сек.  При щафетната дисциплина победители са Иво и Валентин Илиеви, постигнали време от 1 час 25 мин. и 52 сек.

Специални награди бяха връчени на ветераните маратонци Бойко Златанов, Малина Иванова и Васил Грозев.

Общо 582 атлети в различните дисциплини и дистанции се включиха събитието в Плевен днес. Тази година имаше бегачи от Великобритания, Испания, Индия, Канада, Румъния, България, САЩ, Сирия, Украйна и Ямайка. Организаторите отичат рекорден брой деца, които се включиха в Fun Run Kids -  284.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и дипломатът от британското посолство Оливър Патен бяха сред доброволците, които се включиха със семействата си в помощ на участниците.

Маратонът в Плевен е спортно събитие, което популяризира както активния начин на живот, така и благотворителността. Мотото на тазгодишното издание е "Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения".

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти