Гледай на живо

Кой клуб къде се намира на старта на предсезонната подготовка - Гледайте "Контра"

НСА и ПУ шампиони на националната Универсиада 🏐

НСА и ПУ шампиони на националната Универсиада 🏐

Отборите на НСА "Васил Левски" и Пловдивски университет спечелиха шампионските титли на Националната Универсиада в София при мъжете и жените.

НСА триумфира за втора поредна година, като се наложи над състава на Шуменския университет с 3:1 гейма на големия финал. Звездно присъствие не липсваше - бившите национали Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов, Велизар Чернокожев, Тодор Вълчев, както и други състезатели от българския шампионат.

Шуменци, в чиито състав също личат имената на бивши национални състезатели - Данаил Милушев и Мирослав Градинаров, се окичиха със среброто. В редиците на отбора са и волейболистите на Дунав (Русе) и Добруджа Ангел Павлов и Светослав Арнаудов. Трети завършиха състезателите на Нов Български университет, които надиграха съперниците си от Софийски университет с 3:0 гейма.

Петото място зае УНСС, който надигра МУ-Пловдив с 3:0 гейма. Седми пък остана Тракийският университет, който се наложи над състава на Русенския университет с 3:1 гейма.

Крайно класиране при мъжете:

1. НСА

2. ШУ

3. НБУ

4. СУ

5. УНСС

6. МУ-Пловдив

7. ТрУ

8. РУ

При жените волейболистките на Пловдивския университет надиграха НСА с 3:0 гейма. Бронзът грабна женският отбор на СУ, който победи УНСС категорично в три гейма. Пети завърши отборът на Великотърновския университет, който надигра Лесотехническия университет с 3:0 гейма. Седми пък останаха волейболистките на Медицински университет-Пловдив, след драматична победа над МУ-Плевен в пет гейма.

Крайно класиране при жените:

1. ПУ 

2. НСА

3. СУ 

4. УНСС

5. ВТУ 

6. ЛТУ

7. МУ-Пловдив

8. МУ-Плевен

BGvolleyball.com

Снимки: aus.bg

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички