Кейлъб Юън се отказа от Обиколката на Италия, ще се концентрира върху тази на Франция

Кейлъб Юън се отказа от Обиколката на Италия, ще се концентрира върху тази на Франция

Австралиецът Кейлъб Юън обяви преди началото на днешния 12-и етап в Обиколката на Италия, че напуска състезанието, за да се фокусира в подготовката си за Обиколката на Франция.

27-годишният състезател на Лото Соудал имаше кошмарен старт за състезанието. В първия етап на Джирото той падна, а във вторник в десетия етап изостана с повече от половин час от победителя Биниам Гирмай. В сряда Юън опита да атакува етапна победа в Реджо Емилия, но не успя да стигне до нея, завършвайки на пето място.

"Обиколката на ада продължи за мен и днес. Около 80 километра преди края бях изоставен сам и едва успях да вляза в контролното време", написа във вторник в профила си в Инстаграм Юън, който има пет етапни победи в кариерата си в Джирото.

"Имам чувството, че след падането ми обиколката се развива все по-зле и по-зле за мен с всеки следващ ден", добави още Юън.

От Лото Соудал посочиха, че предвид предстоящите тежки планински етапи няма смисъл да се рискува с Юън, който е един от най-добрите спринтьори в професионалното колоездене, но далеч не е сред водещите катерачи. Той ще се фокусира върху подготовката си за Обиколката на Франция, която започва на 1 юли.

В днешния 12-и етап участниците в Обиколката на Италия ще изминат 204 километра от Парма до Дженоа. Това е и етапът с най-голяма дължина тази година.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти