Звездите ни в щангите отказаха на Катар

Звездите ни в щангите отказаха на Катар

Трима от най-добрите ни щангисти отхвърлиха предложение да се състезават за Катар на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Офертата е била отправена към световния шампион Карлос Насар, европейския първенец Божидар Андреев и Мартин Тошев.

Делегация на Катар е била у нас до петък, но си е тръгнала с празни ръце, научи bTV. Тримата продължават подготовка с националния отбор, след като са получили обещание за подобрени финансови условия на среща със спортния министър Радостин Василев.

Катар поиска трима от топщангистите ни - Карлос Насар, Божидар Андреев и Мартин Тошев
Катар поиска трима от топщангистите ни - Карлос Насар, Божидар Андреев и Мартин Тошев

По-рано "24 часа" съобщи, че от Катар са готови да платят за привличането на тримата родни щангисти, за да представят арабската страна на олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Според изданието, един от основните проблеми е, че част от състезателите са получили увеличение на заплатите, а други не са, което е предизвикало напрежение сред тях.

Родни щангисти не участваха на европейското за младежи в Гърция, като бе обявено, че е заради съдебни неразбории около вписването на новото ръководство на федерацията по вдигане на тежести.

В щангите, когато получиш разрешение от собствената си федерация, няма никакъв проблем веднага да започнеш да се състезаваш за друга страна.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти