Левски и ВАСК първенци в София за момчета и момичета до 11 години

Левски и ВАСК първенци в София за момчета и момичета до 11 години

Отборът на Левски София спечели софийското градско първенство по волейбол за момчета до 11 години (състезатели, родени след 2011 година). Тимът на ВА Стойчев-Казийски стана първенец при момичетата до 11 години (състезателки, родени след 2011 година).

Детският фестивал се проведе в столичната зала "Левски София" в два последователни дни (14 и 15 май).

Първо се игра шампионатът при момичетата, след това се проведе и състезанието при момчетата. Надпреварата се превърна в истински празник, като и в двата дни спортното съоръжение бе препълнено с публика.

На терена пък имаше много емоции и детски възгласи, като битките оставиха незабравиме спомени за най-малките състезатели, които прохождат в този спорт.При момчетата, по пътя към първото място малките волейболисти на Левски София се справиха с 2:1 в единия полуфинал срещу Стойчев-Казийски. В другия полуфинал Ахил надигра Славия. В спора за златните медали, „сините“ се наложиха отново след оспоравна битка над Ахил с 2:1 гейма и триумфираха на свой терен.Ахил завърши със сребърните отличия. Бронзовите медали са за ВА Стойчев-Казийски.

Крайно класиране за момчета до 11 години:
1. Левски София
2. Ахил
3. ВА Стойчев-Казийски
4. Славия
5. ЦСКА
6. Академик Волей
7. Люлин
8. ВШВН

При момичетата тимът на ВАСК се открои като истински лидер. Малките волейболистки на Теодора Бечева победиха всичките си съперници с 2:0.

На финала представителките на ВАСК се наложиха със същия резултат над ЦПВК. Тимът на ЦПВК завърши със сребърните отличия. Трети е съставът на Славия.

Класиране момичета до 11 години:
1. ВАСК
2. ЦПВК
3. Славия
4. Локомотив
5. Ахил
6. ЦСКА
7. Барутов
8. Академик Волей
9. Левски
10. Звезди
11. Люлин

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички