Прохазка: Това е сезонът, в който взех Купата на Словакия, а Левски ще спечели Купата на България

Бившият футболист на Левски Роман Прохазка според пред Sportal.bg очакванията си за предстоящия финал за Купата на България между „сините“ и ЦСКА – София. Преди дни поливалентният играч спечели Купата на Словакия със своя Спартак (Търнава). Отборът му надви Слован Братислава на национала Васил Божиков. 

Здравей, Роман, как си? Наскоро спечели Купата на Словакия с тима на Спартак (Търнава). 

Добре съм, благодаря! Даже се чувствам много добре в момента. За мен това значи наистина много. Радвам се на този успех. Това е първият път, в който спечелих трофей и наистина много се радвам. Оценявам сезона като много добър. Спечелихме Купата, а в момента сме на трето място. 

Предстои финал за бившия ти отбор Левски. В него отборът ще се изправи срещу ЦСКА – София. Какво очакваш от този мач?

Вярвам, че Левски ще спечели във финала. Ще им стискам палци и вярвам, че в сезона, в който аз спечелих Купата, същото ще се случи и на Левски.

Следиш ли какво се случва с отбора?

Разбира се, че следя какво се случва. Най-вече резултатите и всички интервюта, защото нямам много време да гледам мачовете. Радвам се, че в момента Левски е в много добра форма. Това е най-важното преди финала. В момента играят много добри чужденци в Левски. В отбора винаги трябва да играят само добри чужденци.

Загуби два финала с Левски. Един срещу Черно море и един срещу Славия. Помниш ли тези моменти?

След тези мачове казах, че ще съжалявам до края на живота си. И наистина е така - след няколко години чувството е същото. Много ми е тежко, както и след тези мачове.

И сега Левски е сочен за фаворит…

Мисля, че изобщо не е важно кой е фаворит в тези мачове. И Слован срещу нас беше фаворит, но ние спечелихме. За мен обаче е много важно, че Левски е в добра форма. На финала всичко може да се случи. Помня всички победи, а всички загуби ги забравих. Вярвам, че Левски ще бие. Няма значение по какъв начин и какъв ще бъде резултатът. Ще се радвам, ако отборът победи. Само Левски! 

Паулиньо: Помня всички мачове, в които вкарах на ЦСКА! Дано Левски вдигне Купата
Паулиньо: Помня всички мачове, в които вкарах на ЦСКА! Дано Левски вдигне Купата

Още от БГ Футбол

Виж всички