За пета поредна година Дупница и Сапарева баня приемат стартове за "Купа Долчини"

За пета поредна година Дупница и Сапарева баня приемат стартове за "Купа Долчини"

За пета поредна година Дупница и Сапарева баня приемат стартове за "Купа Долчини". Състезанията ще се проведат на 21 и 22 май, като в тях по традиция ще се включат колоездачи от страната и чужбина. Освен категориите за професионални атлети, има такива и за любители.

На 21 май, събота, ще се проведат стартовете за "Купа Долчини" - Сапарева баня. Индивидуалното бягане по часовник ще се състои на летището край с. Крайници, община Дупница.

Шосейното състезание с общ старт ще започне в 15:00 часа на площад "Свобода" в Дупница. Състезателите ще пробягат 94 км – 14 км от старта в Дупница до Сапарева баня. Там, в 15:40 часа ще бъде даден остър старт, след което състезателите навлизат в 10 състезателни обиколки с маршрут – Сапарева баня, "Самоковско шосе", с. Сапарево, общ. Сапарева баня, кв. "Гюргево". Финалът ще бъде пред сградата на Общината.

За 22 май, неделя, е насрочено състезанието "Купа Долчини" - Дупница.  Стартът ще бъде на ул. "Св. Иван Рилски". Трасето преминава през улиците "Св. Иван Рилски", "Булаир", междублоковото пространство в ж.к. "Дупница", по улица "Родопи", до мястото на старта.

Движението в района ще бъде спряно, ще има и полицейски патрули.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти